Vodáci s Bečvochem odemknou Bečvu

VSETÍN - Světový den vody, první jarní den a jarní rovnodennost budou slavit vsetínští vodáci tradičním Otevíráním řeky Bečvy, slavnostní akce se uskuteční v sobotu 21. března v 10.30 hodin před budovou městských lázní, serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici sdělila Adéla Kousalová.

„Zveme všechny vodáky, ale i nevodáckou veřejnost, na už 19. ročník Otevírání řeky Bečvy. Přijďte si vychutnat první jarní den a společně zahájit sezonu s vodníkem Bečvochem, představiteli radnice a vodáky, kteří si pro své první vyplutí připravili vtipné kostýmy,“ pozvala místostarostka Simona Hlaváčová.

Otevírání řeky Bečvy pořádá oddíl vodní turistiky TOM Skorci ve spolupráci se Vsetínskou sportovní a TJ Slovan Vsetín. Po něm se vodáci v Pálavách, raftech ale i kajacích vydají po proudu, přičemž cíl sjezdu je naplánovaný na Bystřičce. „Letošní zima nám dopřála více sněhu než loňská, což by mohlo znamenat, že sjezd řeky bude opravdu sjezd, a ne pouze vodní turistika, jak s oblibou říkáme, když musíme lodě pro nedostatek vody táhnout za sebou, jako celou loňskou sezonu,“ dodal Lukáš Petřkovský, vedoucí oddílu Tom Skorci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x