Centrum odborné přípravy technické v Kroměříži se dočkalo modernizace za 10 milionů

KROMĚŘÍŽ - Střední škola - Centrum odborné přípravy technické (SŠ-COPT) v Kroměříži slavnostně otevřela nově vybudovaná odborná pracoviště. Modernizace přišla na 10 milionů korun, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

Nová pracoviště vznikla v rámci projektu Modernizace technologického vybavení SŠ-COPT Kroměříž. Investorem byl Zlínský kraj, který je zřizovatelem školy.

„V současnosti je na trhu práce ze strany firem velká poptávka po absolventech technických oborů, kterých se však často nedostává. Jelikož jako kraj neseme zodpovědnost za střední školství, snažíme se nejrůznějšími metodami motivovat žáky, aby šli studovat technické obory, jimž patří budoucnost. Jednou z cest je zkvalitňování a zatraktivňování podmínek pro výuku a odbornou praxi na školách, které tyto obory nabízejí. Krásnou ukázkou je právě tato realizovaná investice,“ řekl hejtman Stanislav Mišák. Radní Petr Navrátil ve svém projevu ocenil, že se školám v kraji daří pro svou modernizaci efektivně využívat evropské peníze.

Na škole byly vybudovány učebna pro CNC frézování, frézovací centrum, soustružnická centra, laser, výukové panely tekutinových mechanismů a 3D tiskárna, které poslouží studentům maturitního oboru mechanik seřizovač – mechatronik. Modernizace přišla na přibližně 10 milionů korun, z čehož zhruba tři čtvrtiny byly hrazeny z Regionálního operačního programu Střední Morava, zbylá část z rozpočtu kraje a investičního fondu školy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x