Ve Valašských Kloboukách finišuje řada investičních akcí

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Díky jarnímu počasí stavaři ve Valašských Kloboukách pomalu dokončují projekty, které zima přerušila. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Z loňského roku do letošních investičních akcí města přechází revitalizace sídliště v ulici Palackého, cyklostezka a projekt Místo, kde najdete pomoc. Všechny stavby mají termín dokončení na konci letošního června.

Na sídlišti, které v loňském roce prodělalo výraznou revitalizaci, zbývá dokončit poslední části projektu. Vznikají parkovací místa podél komunikace podle požadavků obyvatel lokality a připravuje se položení nového asfaltového povrchu na hlavní komunikaci. Zelené plochy kolem bytových domů čekají terénní úpravy a výsadba keřů, stromů, trávy a živých plotů. Nové veřejné osvětlení už bude mít LED lampy. „Na veřejné schůzi, která se konala v lednu, občané požádali o sušáky na prádlo a klepadla na koberce. Město se rozhodlo vyhovět a se správci jednotlivých domů budeme konzultovat jejich umístění,“ doplnila starostka Eliška Olšáková. Celé sídliště protne mlatový chodníček, který zároveň legalizuje zažívanou vyšlapanou zkratku, která tímto získá pevnější povrch. V poslední fázi projektu nechá město instalovat lavičky, koše a vybavení dětských hřišť. „K zabezpečení plynulosti a bezpečnosti silniční dopravy jsme se rozhodli umístit u severního výjezdu ze sídliště na hlavní silnici zelené ostrůvky. Ty zajistí, aby zde nestála auta bránící vyjíždějícím řidičům v rozhledu,“ dodal vedoucí investičního odboru Radek Bařinka.

V plném proudu jsou i práce na cyklostezce Bevlava. Budovaná část cyklostezky už dorazila do areálu místního učiliště. Až stavební dělníci dokončí úpravu terénu, začne se budovat konstrukce komunikace s následným pokrytím asfaltem. V těchto dnech se zakládá mostní konstrukce pro lávku přes říčku Klobučku. Hotová je nejnáročnější a nejnákladnější část celé stavby – opěrné zdi.

„Připravované spojení cyklostezky s brumovskou částí je stále ve fázi sběru dokumentů pro územní řízení, neboť dotčené orgány ochrany přírody požadují biologické hodnocení části stezky, které se provádí ve vegetačním období. Je to komplikace, která nám práci zdržuje,“ dodala Olšáková.

Další finišující investicí je projekt Centra sociálních služeb Místo, kde najdete pomoc. Hlavní budova je kompletně zrekonstruovaná a vybavená potřebným nábytkem i elektronikou (zesilovače, dataprojektory, přehrávače a podobně). Výjimkou je pouze suterén objektu, kde došlo k průsaku podzemní vody. V současnosti odborná firma sklep, který se má stát klubovnou, sanuje a pokračují tu stavební práce.

„Teď už jenom vydláždíme nádvoří, vybudujeme chodníky a dětské hřiště. Věřím, že občané i uživatelé centra ocení příjemný a klidný prostor kousek od náměstí,“ řekla starostka.

Protože je zařízení určeno především mladým lidem, připravuje valašskokloboucká radnice před zahájením provozu den otevřených dveří, kdy si opravený objekt bude moci prohlédnout i široká veřejnost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x