Divadelní karneval se ponese v duchu pravěku

ZLÍN - Městské divadlo Zlín ožije v neděli odpoledne dětským karnevalem. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí divadla Hana Vondrášková, tentokrát se karneval ponese v duchu pravěku.

Téma letošního dětského karnevalu je Cesta do pravěku. Zábavné odpoledne plné soutěží, písniček a tvořivých dílen se bude konat ve foyer v neděli 22. března ve 14.30 hodin. Divadelníci si tentokrát přizvali ke spolupráci DDM Astra Zlín. Účinkovat budou herci Jana Drgová, Pavel Vacek, Tomáš David a Vojtěch Johaník, které mohou diváci vidět i ve stejnojmenné pohádce ve Velkém sále.

Na dětské karnevalové převleky mají řadu vzpomínek i herci zlínského divadla. „Když jsem byl ještě maličký školkáček, tak mi naši nechali ušít krásný kostým kašpárka. Mám pocit, že na mně něco z toho zůstalo dodnes. V dospělejších letech jsem byl naopak za zlobra. Výroba byla velmi jednoduchá,“ řekl například Vojtěch Johaník. To herečka Jana Drgová prý jako dítě na karnevaly moc nechodila. „Byla jsem myslím všehovšudy dvakrát. Jednou za baletku, podruhé za čerta. No, spíš za čertovskou princeznu, přece jen jsem byla holka jak se má a prostě jsem za tu princeznu být chtěla. Kostýmy mi vždycky vyráběla mamka. A doteď mám tu čerticu schovanou,“ svěřila se herečka. Její kolega Pavel Vacek na karnevaly v dobrém nevzpomíná, nikdy prý nevyhrál, a to ani v soutěži o nejhezčí masku, ani v tombole. Z karnevalových převleků mu pak v hlavě uvízl zejména ten, kdy šel za Červenou Karkulku. To herec Tomáš David měl v oblibě mužnější převleky. „Od malička jsem chtěl a stále chci být kovbojem, takže tam je pak převlek jasný,“ dodal Tomáš David.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x