Když si jaro klestí cestu…a zima se nechce (vz)dát

Kdyby uměl kalendář nastolit alespoň přechodně roční období zvané jarozima, klidně by to mohl nastavit na neděli 22. března. Ta se tentokrát tvářila jako spiklenec, který to prostě hraje na obě strany.

Znát to bylo na mnoha místech Zlínského kraje, jako vzorek tentokrát může posloužit například Slovácko. 

V Uherském Hradišti zněla na náměstí od rána hudba, ale ani ta nestačila davy lidí na Velikonočním jarmarku úplně rozehřát. Dáma v krásné kožešinové ušance toho byla jasným důkazem: „Ráno byla opravdu veliká zima, navíc mám problémy se zuby, tak jsem se k prodeji ve stánku vybavila úplně zimně a nelituji toho, když se přidá vítr, je to fakt spíše zima než jaro. Na rozdíl od včerejška.“

V serpentinách pod hradem Buchlovem byly k vidění v akci silné motocykly policistů. Na nich v zelených oděvech přímo nepřehlédnutelní. I s nimi si ale počasí a hlavně ochlazení ze soboty na neděli tak trochu zahrálo. „Dnes čekáme na motorkáře víceméně marně, je prostě zima, ale věřím, že i tak má akce preventivní význam, pro početné motoristy,“ říkala v chladu mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Čistá zima s pár pěknými výjimkami v podobě květů sněženek, bledulí či petrklíčů panovala o další stovky metrů dál na Stupavě. „Máme tu pana majitele, který nás vždycky dokonale zásobuje sněhem, já střídám Alpy a tuhle lokalitu, je to báječné a ještě nekončíme,“ vyprávěl na bílém svahu v lyžařském vybavení evidentně nadšený muž středního věku.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’24371′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1031‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚24371‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x