Rožnov pod Radhoštěm hledá pečovatele o opuštěná zvířata

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Městská policie a městský úřad v Rožnově pod Radhoštěm hledají pomoc při řešení otázky, co se zvířaty, jejichž majitel skončil v nemocnici. Opuštění skončili dva psi a tři krávy, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Oznámení o zvířatech dostala městská policie poté, co jednoho ze soukromých zemědělců postihla zdravotní indispozice. „Kvůli ní bude na delší hospitalizaci v nemocnici,“ uvedl Gross. Muž však žije sám a není v kontaktu s žádnými příbuznými.

Proto nastal problém, jak se o opuštěná zvířata dočasně postarat. „Chovatel měl v hospodářských objektech tři krávy a dva psy. Psy jsme ale bez problému umístili v útulku. Je otázkou, kdo a jak se postará o krávy,“ uvedl ředitel městských strážníků Aleš Pilař.

Podle veterináře jsou zvířata v dobré kondici. „Legislativně ale není možné je ani krátkodobě předat jinému chovateli. Hledáme tak nejschůdnější řešení k opatrování zvířat. Jako ideální se jeví zabezpečení v místě s tím, že je potřeba najít zemědělce, který by se o zvířata postaral. S žádostí se proto obracíme na veřejnost,“ dodal Pilař.

Zájemce se může obrátit na odbor životního prostředí rožnovského úřadu na čísle 571 661 280.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x