Děti v Uherskohradišťské nemocnici navštíví Pipi Dlouhá punčocha

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Herečka Hoffmanova divadla v Uherském Hradišti Michaela Holíková navštíví v pátek v kostýmu Pipi Dlouhé punčochy děti v Uherskohradišťské nemocnici, kterým bude s dalšími návštěvníky předčítat knihy v rámci akce Noc s Andersenem. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Za malými pacienty se kromě Pipi vydají pracovnice uherskohradišťské knihovny a její ředitel Radovan Jančář. „Všichni budou dětem předčítat z knížek,“ doplnila Lipovská.

Noc s Andersenem vznikla v roce 2000 v Městské knihovně Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti a iniciovaly ji místní knihovnice Hana Hanáčková a Miroslava Čápová. Poprvé se akce uskutečnila jako noční dobrodružství pro dvacet dětí. „Jejím cílem bylo dát dětem osobní příklad, ukázat jim, že číst je velké dobrodružství,“ uvedla Lipovská.

Současně chtěla hradišťská knihovna akcí oslavit Mezinárodní den dětské knihy, který se připomíná každoročně po celém světě 2. dubna, kdy se narodil dánský pohádkář Hans Christian Andersen.

K Noci s Andersenem se připojilo jako vůbec první nemocniční oddělení dětské oddělení hradišťské nemocnice v roce 2005. „Vždy jsme chtěli našim malým pacientům dávat něco navíc. Kromě odborné péče myslíme i na tu malou dětskou duši,“ uvedl primář dětského oddělení Jan Petrželka.

Tématem letošního ročníku budou i pohádky Jana Drdy, od jehož narození letos uplyne 100 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x