Valašskomeziříčský Velikonoční jarmark ozdobí obří malovaná vejce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašské Meziříčí ožije v pátek 27. března velikonočním jarmarkem. Chybět nebude ani doprovodný program nebo obří malovaná vejce, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Stánkaři nabídnou své zboží už od 9. hodiny, doprovodný program přijde na řadu po 14. hodině. Po zahájení vedením města se rozezní náměstím cimbálová muzika Bača. Její vystoupení doplní jarní pásmo dětského folklorního souboru Ovečky. V 15 hodin bude patřit náměstí nejmenším dětem. Připravena je pro ně interaktivní pohádka Beránkovy velikonoční patálie v podání Divadla Kozlovice. Po pohádce oživí jarmark muzika vsetínské kapely Veselá Bída, která celý program v 17.15 uzavře.

Přímo na náměstí budou zdobit obří vejce zástupci Muzea regionu Valašsko, ZUŠ, Kulturního zařízení a jednomu z vajíček dá, jako zástupce vedení města Valašské Meziříčí, barvy místostarostka Yvona Wojaczková. „Od svého zvolení do funkce jsem zavalena prací. Právě malováním na náměstí bych chtěla, zvláště nám ženám, které jsme v jednom kole, připomenout, že je důležité umět se na chvíli zastavit a tvořit se svými dětmi,“ podotkla Wojaczková. Obří vejce si může veřejnost prohlédnout až do Velikonočního pondělí v prostoru před Kulturním zařízením.

Velikonoční výzdobu připravila valašskomeziříčská ZŠ Žerotínova. Na jarmarku budou také kreativní dílny místní Základní umělecké školy Alfréda Radoka, v rámci kterých se mohou děti zapojit do zdobení papírových vajíček. Jejich práce budou vystaveny přímo v rámci jarmarku na šňůrách mezi stánky. Tři vylosovaní malí kreslíři dostanou odměnu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x