Dlouho očekávaná rekonstrukce silnice I/35 začne v dubnu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dlouho plánovaná rekonstrukce části hlavní silnice I/35 v úseku od vjezdu do rožnovského Průmyslového areálu Tesla po křižovatku U Janíků začne v dubnu. Práce potrvají do konce příštího roku, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

„Hlavním investorem této rekonstrukce je Ředitelství silnic a dálnic ČR, město Rožnov není v tomto případě zadavatelem stavby, ale samozřejmě naším hlavním zájmem je včasná a maximální informovanost o jednotlivých činnostech a uzavírkách a také koordinace s dalšími investičními akcemi města v této lokalitě,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš s tím, že občané potřebují vědět, jaká dopravní omezení budou s rekonstrukcí I/35 souviset.

V rámci rekonstrukce silnice I/35 bude komunikace rozšířena z dvoupruhové na čtyřpruhovou. Dále budou vybudovány nové autobusové zastávky, nový příjezd k čerpací stanici, úprav se dočkají i vjezdy k obchodním centrům. „Nově bude vybudován také sjezd na ulici Meziříčskou a stavební úpravy čekají i nástupní a výstupní stanoviště na nádraží ČSAD. Velmi důležitou součástí rekonstrukce pak bude úprava všech ramen křižovatky U Janíků,“ upřesnil rožnovský starosta Radim Holiš.

Celková délka rekonstruované komunikace je 1,3 kilometru. Součástí prací budou také přeložky všech inženýrských sítí, nově bude zbudované veřejné osvětlení a silniční kanalizace.

„V rámci stavby vznikne mimo jiné sedm světelných signalizací. Kromě křižovatky U Janíků tak bude světlená signalizace regulovat pohyb vozidel a chodců také u nádraží ČSAD a ulice Meziříčská a na vzniklých přechodech pro chodce. Změn doznají také stávající parkovací místa. Ta budou zrušena a vybudována budou nová,“ doplnil Holiš.

Důležitou informací je, že velká rekonstrukce komunikace I/35 bude realizována za plného provozu, který bude obousměrně stažen do dvou jízdních pruhů. S objízdnými trasami se tak nepočítá.

Se samotnými pracemi začne stavební firma v polovině letošního dubna, a to přeložkami jednotlivých sítí, kde prioritou je přeložka plynovodu včetně regulační stanice. Do přibližně poloviny srpna by tak řidiči žádná větší omezení v dopravě vnímat neměli. Následně bude zahájeno rozšíření komunikace a další práce.

Provoz na komunikaci I/35 bude plně obnoven v listopadu 2016, úplné předání hotového díla je pak předběžně naplánováno na červenec 2017.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x