Ocenění Žena regionu si ve Zlínském kraji odnesla zdravotní sestra z Hostišové

ZLÍNSKÝ KRAJ - Prestižní ocenění Žena regionu získala v letošním šestém ročníku za Zlínský kraj zdravotní sestra Renata Beňačková (48) z Hostišové. Serveru Zlin.cz to za pořadatele oznámila Martina Voráčková.

Renata Beňáčková získala ocenění i za to, že svou profesi zdravotní sestry plně přenesla i do soukromého života. Ocenění převzala z rukou senátora Františka Čuby.

„Soutěž Žena regionu podporuji. Jde o veřejně prospěšný projekt, který má za cíl ocenit úsilí výjimečných žen a zviditelnit jejich práci, což je velmi chvályhodné. I Zlínský kraj má jistě nespočet mimořádných žen, které se často obětují pro ostatní a zasloužily by veřejné uznání. Jednou z nich je i Renata Beňačková, které si za její práci, energii a elán pomáhat ostatním velmi vážím,“ uvedl Čuba.

Držitelka ceny pracuje jako zdravotní sestra u obvodního lékaře v Malenovicích a svým spoluobčanům v obci Hostišová je k dispozici čtyřiadvacet hodin denně. Ošetřuje jim různá poranění, poskytuje první pomoc, seniorům dováží léky, navštěvuje nemocné. To vše dělá ve svém volném čase a zcela nezištně. Kromě toho organizuje různé charitativní akce a sbírky, například pro Diakonii Broumov sběr oblečení, vysloužilých mobilů či lékárniček. Organizuje i besedy se seniory. Současně je aktivní členkou zastupitelstva obce a vedoucí sociálního odboru. Dvě volební období po sobě získala nejvíce hlasů. Podle obyvatel Hostišové není v obci člověk, kterému by Renata nepomohla. Při tom všem se ještě stará o své nemocné rodiče a vychovala tři syny.

„Ocenění v soutěži si velmi vážím. Přihlásila mě do ní naše starostka Marta Smolková. Nepřijde mi, že dělám něco zvláštního. Pomáhat ostatním mi připadá samozřejmé. Už moje maminka nás učila, abychom se zajímali o druhé, nebyli sobečtí. A mě to baví. Moje životní krédo je, že nikdo není tak chudý, aby nemohl darovat úsměv, a nikdo tak bohatý, aby ho úsměv neobohatil,“ dodala vítězka Zlínského kraje.

Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky v čele s předsedou Milanem Štěchem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x