Lékaři Uherskohradišťské nemocnice operují šedý zákal novou metodou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Oční oddělení Uherskohradišťské nemocnice má za sebou modernizaci a zdejší lékaři nyní provádějí operaci šedého zákalu novým moderním přístrojem a za pomoci nového mikroskopu. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Veškeré oční operace se navíc konají v novém operačním sále centrálního objektu. Přínosem je i nová zkušená operatérka Magdaléna Dospělová, která má s operativou šedého zákalu bohaté zkušenosti, Pracovala například v Nemocnici Přerov nebo ve Valašském očním centru Vsetín.

„Operace provádíme nejmodernější technikou, k dispozici nyní máme nový mikroskop s výbornou optikou, která zajišťuje vysoce kontrastní obraz a umožňuje rozeznat všechny jemné nitrooční struktury – tudíž i přesněji provést samotný zákrok,“ uvedla Dospělová. Neméně důležitý je podle ní i nový fakoemulzifikační přístroj, který ultrazvukem rozmělní a odstraní zkalenou čočku.

Fakoemulzifikační přístroj má Uherskohradišťská nemocnice v rámci zlepšení operací šedého zákalu zatím v zápůjčce, ještě v průběhu toho roku ho však zakoupí. „Nejde o malou investici, přístroj stojí zhruba 1, 5 milionu korun. Cena nově zakoupeného mikroskopu byla dva miliony,“ dodala Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x