V Rožnově začne jarní bloková očista města

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V pondělí 30. března začne v Rožnově každoroční jarní bloková očista. Trvat bude téměř měsíc - poslední ulice by měly být uklizeny do 29. dubna, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Očistu čeká více než 96 kilometrů silnic, 51,5 kilometru chodníků, 55 tisíc metrů čtverečních zpevněných ploch (parkovišť) a 55 běžných metrů schodů.

Zametací stroje se postarají o úklid více než 470 tun posypového materiálu a téměř 85 tun soli, které město vysypalo na komunikace v průběhu letošní zimy. Množství použitého posypového materiálu je s ohledem na průběh zimy výrazně vyšší, než v loňském roce, kdy město použilo na údržbu komunikací 190 tun posypového materiálu a 45 tun soli.

„Očista potrvá denně od 6 do 17 hodin. Prosíme vlastníky vozidel, aby se svými vozy vyklidili parkoviště a jednotlivá stání v daném termínu a tím umožnili bezproblémový úklid. Efektivnost očisty bude do značné míry záviset na vstřícném přístupu obyvatel a organizací,“ podotkl Pavel Solanský z odboru správy majetku, který má blokovou očistu na starosti.

Majitelé a provozovatelé vozidel stojících na pozemních komunikacích a parkovištích budou o očistě informováni dopravní značkou. Toto přenosné dopravní značení bude na dotčených komunikacích umístěno sedm dnů před zahájením blokové očisty. Neukázněné řidiče, kteří nebudou dopravní značení respektovat, bude upozorňovat městská policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x