Obyvatelé Uherského Brodu mohou posílat nominace na Cenu města i v oblasti kultury

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodská radnice přijme návrhy od občanů na udělení Ceny města Uherského Brodu a Ceny města Uherského Brodu v oblasti kultury. Serveru Zlin.cz to za město uvedla Elen Fremlová.

Lidé mohou navrhnout kandidáty v obou případech do konce června.

Cenu města Uherského Brodu udělují zastupitelé jednou ročně osobnosti, která svou mimořádnou činností a aktivitou v nejrozličnějších oblastech významně přispěla k rozvoji města a života jeho obyvatel. „Návrh na udělení ceny může podat každý občan nebo instituce s trvalým bydlištěm nebo sídlem v Uherském Brodě, a to pouze písemnou formou s určením přínosu a významu díla nebo aktivity pro město,“ upřesnila Fremlová.

Cena města Uherského Brodu v oblasti kultury je novinkou, letos bude udělena vůbec poprvé. „Radní budou tuto cenu udělovat jednou za dva roky,“ doplnila Fremlová. Cena zahrnuje tři kategorie a v každé znich se ocenění dočká jeden člověk. Lidé tak mohou poslat nominace na Cenu za celoživotní přínos nebo osobnost v oblasti kultury za uplynulé období, Cenu za kolektivní přínos v oblasti kultury a Cenu za výjimečný počin uplynulého období v oblasti kultury.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x