Velikonoce v Kunovicích nabídnou pletení pomlázek i šlahačkovou jízdu

KUNOVICE - V Kunovicích začne v pondělí 30. března zajímavá série programů nazvaná Velikonoce v Kunovicích. Serveru Zlin.cz to uvedl za odbor kultury Jan Šobáň.

První velikonoční program si na poslední březnové pondělí připravil farní domeček KCM a půjde o pletení pomlázek. Kdo se chce naučit plést velikonoční tatar, může dorazit v 16 hodin.

Ve středu 1. dubna se pak do velikonočního tvoření zapojí i Mateřská škola Kunovice, která připravila tradiční akci Malované vajíčko. Od 15 hodin si zde budou moci rodiče se svými ratolestmi vlastnoručně vyrobit nějakou velikonoční dekoraci.

Zábavné odpoledne pro maminky s dětmi s velikonoční tematikou je na programu i ve čtvrtek 2. dubna v komunitním centru Beruška. Zájemci mohou přijít v době od 10 do 12 hodin.

V neděli 5. dubna mohou zájemci vyrazit na Velikonoční zábavu s Lintavou, která v kulturním zařízení Pálenice začne od 19.30 hodin. Během večera vystoupí folklorní soubor Lintava a cimbálové muziky Lintava a Lintavěnka.

„Vrcholem velikonočních programů pak bude v pondělí 6. dubna Šlahačková jízda. Jde o velikonoční jízdu chlapců ze souboru Handrláček a lidé se mohou těšit i na cimbálovou muziku Lintava,“ dodal Šobáň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x