Holešov investoval do revitalizace zámeckého parku

HOLEŠOV - V holešovském zámeckém parku pokračuje revitalizace, město nechalo opravit živé stěny, ale i stromořadí. Serveru Zlin.cz to sdělila Pavla Pšejová, referentka oddělení životního prostředí holešovské radnice.

První část revitalizace zahrnuje úpravu stromořadí, živých plotů, mlatových povrchů, mobiliáře a cest v zámecké zahradě. Ve výběrovém řízení zvítězila brněnská firma s nabídkovou cenou kolem 2,4 milionu korun.

„Okamžitě po podepsání smlouvy propuklo rozsáhlé kácení stromů v živých stěnách kolem trojzubce a radikální ořez lip na parteru zámecké zahrady. Kácení skončí závěrem března, aby nezasáhlo do doby hnízdění ptactva a vegetačního období. Následovat bude úklid, který je závislý na počasí. Ten by měl být hotov do zahájení sezony v zámecké zahradě 1. května,“ upřesnila Pšejová.

Práce v zahradě budou pokračovat odstraňováním pařezů, přípravou terénu pro výsadbu a ořezy zbylých stromů. Na podzim se zámecká zahrada dočká výsadby nových stromů. „Veškeré práce se uskuteční za plného provozu, vstup do zámecké zahrady a obory nebude omezen. Žádáme návštěvníky o shovívavost a respektování lokálních uzavírek pěších tras uvnitř zahrady,“ dodala Pšejová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x