Vsetínští školáci získají nové jazykové učebny

VSETÍN - Už v letošním roce se žáci pěti základních škol ve Vsetíně dočkají nových jazykových učeben vybavených moderní technikou. Serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici uvedl Jiří Žůrek.

Nové učebny začnou školákům sloužit od září. Náklady na projekt dosáhnou částky 5,8 milionu korun, město na akci získalo dotaci ze strukturálních fondů Evropské unie.

Práce vypuknou v létě, a to na základních školách Trávníky, Ohrada, Luh, Sychrov a Rokytnice. „Součástí projektu jsou nutné stavební úpravy ve stávajících učebnách a následná instalace moderního vybavení od nábytku až po komunikační zařízení či počítače pro pedagoga a 24 žáků,“ přiblížil projekt místostarosta Tomáš Pifka s tím, že cílem projektu je vybudovat v každé ze škol moderní jazykovou učebnu s multimediálním interaktivním systémem pro oboustrannou komunikaci mezi žáky a učitelem.

Tento systém také umožňuje komunikaci žáků prostřednictvím jejich počítačů mezi sebou i interaktivní tabulí. „Jazyková vybavenost v současné době je a do budoucna stále bude velmi důležitá. Chceme proto našim dětem vytvořit ty nejlepší podmínky k tomu, aby se v cizích řečech co nejvíce zdokonalily,“ doplnil Pifka.

Celkové předpokládané náklady projektu činí 5,8 milionu korun, přičemž 85 procent z nich tvoří dotace z fondů Evropské unie. V současné době se připravuje vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele, se samotnou realizací se počítá během letních prázdnin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x