Den ledvin v Uherskohradišťské nemocnici odhalil závažná onemocnění

UHERSKÉ HADIŠTĚ - Uherskohradišťská nemocnice umožnila lidem u příležitosti Světového dne ledvin  bezplatné vyšetření. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská, díky akci se lékařům podařilo odhalit i závažná onemocnění.

Speciální akci připravilo pro veřejnost oddělení nefrologie a dialýzy Uherskohradišťské nemocnice. Lidé si mohli přijít své ledviny bezplatně vyšetřit nejen přímo do nemocnice v Uherském Hradišti, ale také mohli zavítat do nefrologické ambulance hradišťské nemocnice v Uherském Brodě.

Možnosti nechat si vyšetřit ledviny využilo přímo v Uherském Hradišti 125 zájemců, v Uherském Brodě navštívilo nefrologickou ambulanci 140 lidí. Všem bylo provedeno základní vyšetření – změřen krevní tlak, odebrána moč a krev. „Ohledně dalších vyšetření nás budou zájemci kontaktovat osobně či telefonicky,“ řekl primář oddělení nefrologie a dialýzy Uherskohradišťské nemocnice Lubomír Strnadel a dodal, že výraznější patologické nálezy, kterých bylo celkem deset, řešili lékaři okamžitě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x