Na Slovácku se bude o víkendu koštovat víno, slivovice i guláš

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Hned několik koštů se v sobotu 11. dubna uskuteční na Uherskohradišťsku. Server Zlin.cz o tom informoval Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Například ve Vinotéce U svatého Vavřinca v Ostrožské Nové Vsi se uskuteční Mezinárodní výstava vín. Její zvláštností je, že během ní si budou moci účastníci vína sami nalévat. Košt začne v 10 hodin a vstupné stojí 750 korun. V Ostrožské Nové Vsi pořádají ve stejný den ještě jednu gastronomickou akci: Gulášový festival. Ochutnat z mnoha druhů tohoto oblíbeného jídla bude možné od 12 hodin ve Slováckém dvoře.

Derflanský košt slivovice chystají v Městském kulturním zařízení Sady v Uherském Hradišti. Program zde začne v 15 hodin. „Součástí koštu je ochutnávka štrůdlů a klobásek. K dobré náladě bude hrát cimbálová muzika Hora,“ upřesnil Urbanovský.

V uherskohradišťské Redutě se premiérově uskuteční Salon tichých vín. Půjde o společenskou událost, která umožní jedinečný a přímý kontakt mezi vinařem a milovníkem vína. Svou produkci zde představí přední vinařské společnosti. Pořadatelé upozorňují, že na akci je vhodné přijít ve společenském oděvu. Program začne v 17 hodin, v ceně vstupného za 80 korun je originální sklenička a katalog Salonu vín. O hudební doprovod se postará Kvintet Minuetto.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x