České dráhy opět otevřely půjčovny kol

ZLÍNSKÝ KRAJ - České dráhy s nástupem dubna opět otevřely půjčovny kol, ve Zlínském kraji nově i v Otrokovicích. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Půjčovny kol Českých drah jsou zájemcům o cyklovýlety ve zlínském regionu k dispozici v železniční stanici Kroměříž a nově také v Otrokovicích. Celkem nabízejí půjčovny šest trekových kol v Kroměříži a sedm krosových kol, dvě dětská kola a dvě dětské sedačky v Otrokovicích. „Kola zapůjčená v Otrokovicích lze navíc vrátit ve Starém Městě u Uherského Hradiště. V Kroměříži je otevřeno denně od 7.45 do 18 hodin, v Otrokovicích denně od 7.30 do 18 hodin, od 7.30 do 18.30 pak lze vrátit kola ve Starém Městě,“ upřesnila Šubová.

Ve Zlínském kraji je celkem pět tratí s bezplatnou přepravou vypůjčených kol. Jde o úseky Přerov – Kojetín, Kojetín – Bystřice pod Hostýnem, Kroměříž – Zborovice, Přerov – Staré Město u Uherského Hradiště a Staré Město u Uherského Hradiště – Luhačovice.

Jednodenní nájemné je 160 korun, zlevněné je o 40 korun levnější. Polodenní (od 13 hodin) přijde na 120 korun, zlevněné pak na 90 korun. Za dětské kolo zaplatí zájemce 80 korun na celý den a 50 korun na půlden. Cyklosedačka vyjde na 35 korun na celý den a helma na 30 korun. Vratná kauce je tisíc korun za jedno kolo a dva tisíce za dvě až pět kol.

Zákazníkům je služba ČD Bike k dispozici do 31. října letošního roku. „Půjčovny kol Českých drah přinášejí cykloturistům řadu výhod při poznávání zajímavých míst. Stačí si naplánovat trasu, dojet vlakem do některé ze stanic, kde je půjčovna kol k dispozici, a dál se vydat po své ose. Cestující tak nemá žádné starosti s přepravou kola na místo výletu, ceny půjčovného jsou dostupné široké veřejnosti, navíc přeprava vypůjčených kol je na vybraných trasách zcela zdarma, stačí uhradit jízdné a předložit nájemní smlouvu. Zdarma je také uložení ve vybraných úschovnách ČD,“ podotkla Šubová.

Zapůjčení kola je velmi snadné. Je potřeba mít u sebe dva platné osobní průkazy, složit zálohu, uzavřít smlouvu a po zaplacení půjčovného vyrazit. Zálohu cestující dostanou zpět po vrácení kola. Rezervaci kol lze zajistit také prostřednictvím e-mailu či telefonu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x