V Kašavě postaví most za téměř 26 milionů korun

KAŠAVA - V polovině dubna se začně v Kašavě stavět nový most za téměř 26 milionů korun. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková, jde o první letošní rozsáhlou investiční akci Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Starý most v Kašavě pochází z roku 1921 a podle poslední hlavní prohlídky jeho stav není moc dobrý. Zatížitelnost 10 tun je nevyhovující, brání na této důležité spojnici Fryšták – Držková – Vsetín průjezdu těžkých nákladních vozidel.

Oprava mostu se ukázala jako ekonomicky nevýhodná, proto zde nechá Ředitelství silnic Zlínského kraje postavit most zcela nový. Smluvní cena za tuto zakázku činí 25,872 milionu korun. Stavba má přislíbeno spolufinancování z prostředků Evropské unie v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava, a to ve výši 85 procent uznatelných nákladů. Práce potrvají od 15. dubna do 31. října,“ upřesnila Škrobálková.

Řidiči musejí počítat s úplnou uzavírkou mostu. Auta do dvou tun, linkové autobusy a vozidla IZS budou moci jezdit po objízdné komunikaci s provizorním přemostěním. Auta do 16 tun budou muset zvolit objízdnou trasu přes Velíkovou – Hrobice – Trnavu – Podkopnou Lhotu do Kašavy a vozidla nad 16 tun pak budou moci jet přes Slušovice – Vizovice – Vsetín do Hošťálkové. Pro chodce bude postavena provizorní lávka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x