Během Valašské rally uvidí návštěvníci i díla modelářů nebo balet na kole

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice připravila v rámci závodu Valašská rally bohatý doprovodný program. Jak server Zlin.cz infomovala mluvčí města Renata Votrubová, během soboty mohou lidé obdivovat díla modelářů, balet na kole nebo si vyzkoušet simulátor dopravních nehod.

Valašské Meziříčí se stane počtrnácté dějištěm jedné z nejstarších a nejnáročnějších rally v Česku. Zástupci radnice se letos rozhodli nejen závod tradičně odstartovat, ale umožnit, aby si podnik užili i fanoušci, kteří právě nebudou na trase. Podle starosty města Roberta Stržínka Valašská rally k městu neodmyslitelně patří a tento podnik chce rozhodně podpořit: „Jsem rád, že se ve Valašském Meziříčí opět rozburácí silné motory. Plné náměstí v době konání rally svědčí o tom, že má tento závod v našem městě své místo a příznivce. Rally rád podpořím. Přeji organizátorům, aby jim šlo vše podle plánu a divákům spoustu zážitků,“ konstatoval Stržínek.

Oficiálně bude rally zahájena v obřadní síni Městského úřadu Valašské Meziříčí už v osm hodin ráno. Chvíli na to už budou na náměstí najíždět vozy Bonver Dakar Teamu, které si tady budou moci lidé po celý den prohlédnout. Start prvního vozu Valašské rally z meziříčského náměstí je plánován na devět hodin za přítomnosti vedení města. Doprovodný program vypukne krátce po obědě. Od 13 hodin si zájemci budou moci vyzkoušet simulátor nárazu a zažít tak pocit posádky auta, která se v padesátikilometrové rychlosti několikrát přetočí na střechu.

„Těm, kteří nemají adrenalin rádi, předvedou valašskomeziříčští modeláři nejen obří modely letadel, z nichž některá budou mít šířku tři metry, ale také unikátní RC modely včetně parádního modelu vozu rally. Od 16.30 hodin se bude na náměstí nejen tančit tolik populární Street Dance, ale také balet. Zatímco prvního ze jmenovaných tanců se ujme úspěchy ověnčená taneční škola Aneri, balet na kolech s názvem Flatland BMX předvedou pánové z JF Show Agency z Olomouce,“ dodala Votrubová. Celý program bude ukončen v 17.30 hodin, kdy už by se v cíli mohla objevit první posádka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x