Rostoucí populaci toulavých koček chce Kroměříž vyřešit dotacemi na kastrace

Ilustrační foto: archiv zlin.cz

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížští radní se rozhodli schválit Program kastrace kocourů a koček. Chtějí tím omezit rostoucí populaci toulavých koček ve městě, severu Zlin.cz to sdělila mluvčí města Jaroslava Sílešová.

Toulavé kočky se objevují jak v centru města (například v ulici Křižná), tak v okrajových částech (Dolní zahrady, Horní zahrady, areál nemocnice). „Program kastrace kocourů a koček začne v Kroměříži platit od 1. května. Podobná praxe úspěšně funguje i v okolních městech, například v Otrokovicích, Zlíně, Prostějově nebo Novém Jičíně,“ upřesnila Sílešová.

Každý občan města Kroměříže, který chová kočky, může požádat o příspěvek na jejich kastraci – a to ve výši 300 korun na kastraci kočky a 150 korun na kastraci kocoura. „Žadatel nám jen předloží doklad o zaplacení zákroku u veterinárního lékaře a vyplní žádost o poskytnutí daru. Žádat je možné o příspěvek na jeden zákrok za rok,“ dodala Sílešová.

Co se týká toulavých koček, i jejich kastraci mohou zajistit občané. Informace, jak postupovat v tomto případě, mohou zájemci získat také telefonicky nebo e-mailem u vedoucí odboru životního prostředí.

V rozpočtu města jsou na program pro tento rok vyčleněny finanční prostředky v celkové výši 50 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x