Syn exprezidenta přijede do Zlína debatovat o školství

ZLÍN - Do Zlína přijede ve čtvrtek 16. dubna Václav Klaus mladší, na Fakultě managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati povede besedu na téma školství. Server Zlin.cz o tom informovala Kristýna Kohoutová.

Václav Klaus mladší bude odpovídat mimo jiné na otázky, zda české školství stagnuje, zda je vzdělání v České republice dostatečně kvalitní nebo jestli existují přístupy, které by mohly situaci zlepšit. „Tomáš Baťa chodil do školy čtyři roky. Stačilo to?“, pokládá si řečnickou otázku bývalý ředitel soukromého gymnázia PORG Klaus mladší, který za stagnujícím školstvím vidí například přebujelou síť středních škol či státní maturity.

Beseda na téma Jak zlepšit české školství, na které bude Klaus ml. přemýšlet nad tím, jak systém vzdělávání změnit, je určena široké veřejnosti. Vstup je volný. Akce se uskuteční ve čtvrtek 16. dubna v 18 hodin ve Wichterleho sále na Fakultě managementu a ekonomiky zlínské univerzity. Program pořádá Strana svobodných občanů Zlínského kraje. „Nic cennějšího než vzdělání našim dětem dát nemůžeme. Nelze jej ale měřit počtem odučených hodin a zakoupených iPadů do škol,“ konstatoval místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk.

Václav Klaus ml. je synem bývalého premiéra a prezidenta Václava Klause. V letech 1998 – 2014 byl ředitelem soukromého pražského gymnázia PORG. V roce 2011 studenti PORGu dosáhli nejlepších výsledků u státních maturit v rámci České republiky. Na funkci ředitele rezignoval kvůli neshodám s předsedou správní rady Martinem Romanem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x