Aukce dřeva vynesla proti předpokladům o sto tisíc korun více

VSETÍN - Městské lesy Vsetín se vůbec poprvé rozhodly prodat dřevo prostřednictvím aukce a hned první pokus byl velmi úspěšný. Jak serveru Zlin.cz za vsetínskou radnici oznámila Adéla Kousalová, prodalo se vše a proti původním předpokladům ještě o 100 tisíc korun dráž.

O dřevo soutěžila desítka zájemců. „Můžeme být spokojeni, protože jsme prodali všechno dřevo, které bylo v nabídce, navíc za ceny, které jsou velmi dobré. Oproti očekávanému prodeji jsme nabídnuté výřezy prodaly o sto tisíc výhodněji,“ prohlásil spokojeně Vít Zgarba, jednatel Městských lesů Vsetín.

Administrátor aukce tentokrát za měření a zprostředkování po městských lesích nepožadoval standardní odměnu, neboť šlo o vzorovou aukci určenou pro vsetínské zastupitele i starosty okolních obcí. „Na vzorový prodej byli pozváni všichni zastupitelé města Vsetína, aby si mohli autenticky udělat názor, jak zajímavý či nezajímavý tento způsob prodeje dřeva je. Věřím tomu, že čistota, průhlednost a nakonec i nezanedbatelný ekonomický přínos budou důvodem, proč se zastupitelstvo přikloní k tomuto způsobu prodeje dříví z městských lesů. Také je to zřejmý důkaz, že nové vedení lesů dobře pracuje,“ uvedl starosta Jiří Čunek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x