V Kunovicích začne dlouho očekávaná rekonstrukce silnice v Panské ulici

KUNOVICE - V pondělí 13. dubna začne v Kunovicích dlouho očekávaná rekonstrukce komunikace v Panské ulici, a to od křižovatky směrem k průmyslové zóně. Serveru Zlin.cz to řekla kunovická starostka Ivana Majíčková.

Rekonstrukci komunikace chystá město už řadu let. „Dvakrát jsme marně žádali o dotaci na tuto investici, avšak díky změně zákona o rozpočtovém určení daní ji můžeme realizovat a financovat, tak jak jsem slíbila, tedy plně z rozpočtu města,“ podotkla Majíčková.

Stavba bude rozdělena do čtyř etap a pracovat se bude vždy na polovině šířky vozovky. Během stavby bude průjezd vozidel zajištěn pouze jedním jízdním pruhem a bude řízen světelnou signalizací. V době dopravních špiček budou dopravu řídit pověření pracovníci dodavatele stavby, strážníci nebo policisté. Každá etapa výstavby je plánována přibližně na tři týdny.

„Žádáme řidiče, aby průjezdy po ulici Panská omezili na minimum. Ohleduplnost je nutná i ze strany chodců a cyklistů. I jejich pohyb bude na stavbě omezen,“ dodala Majíčková.

Rekonstrukce místní komunikace ulice Panská řeší poměrně krátký, ale klíčový úsek od napojení příjezdu k Panskému dvoru po železniční přejezd u současného letního areálu, budoucího Areálu jízdy králů. Součástí stavby je také rekonstrukce a výstavba dvou autobusových zálivů, chodníků pro pěší, přeložka sloupů veřejného osvětlení včetně nasvětlení přechodu pro chodce nebo úprava parkoviště u sportovní haly.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x