Mimořádné prohlídky zámku v Zoo Zlín pokračují pro velký zájem i letos

ZLÍN - I v letošním roce připravilo Oddělení cestovního ruchu města Zlína mimořádné prohlídky zámku Lešná. První z nich je naplánovaná na pondělí 13. dubna, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Zlínská radnice spolu se Zoo Zlín tak vyšla vstříc zájemcům o regionální památky a historii, kteří nezávislé prohlídky uvítali.

„Možnost navštívit zámek Lešná samostatně bez návštěvy zoologické zahrady se setkala s velkým ohlasem. Vzhledem k omezené kapacitě jedné skupiny 30 osob jsme však nemohli vyhovět všem zájemcům. Dohodli jsme se proto s vedením Zoo Zlín, že budeme v pořádání mimořádných prohlídek pokračovat i v letošním roce,“ konstatovala vedoucí informačního střediska na radnici Pavla Julinová.

Zájemci mají opět na výběr jarní i podzimní termíny. První prohlídka začíná v pondělí 13. dubna. Další termíny jarních prohlídek jsou 20. a 27. dubna, 4., 11., 18. a 25. května. Od 17. do 31. srpna si zájemci mohou rezervovat podzimní termíny, které jsou vypsány na 7., 14. a 21. září.

Cena vstupného na zámek je 50 korun. Sraz na prohlídku je v 15 hodin u hlavního vstupu do zoo, prohlídky trvají zhruba 1,5 hodiny. Poté pokračuje dobrovolná prohlídka kaple a štípského kostela, na kterou je vstupné dobrovolné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x