Korunka Luhačovice dala Uherskohradišťské nemocnici monitory dechu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Celkem 12 nových monitorů dechu dalo občanské sdružení Korunka Luhačovice Uherskohradišťské nemocnici. Zařízení stála celkem 15 tisíc korun, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Korunka Luhačovice nepomáhá s nákupem vybavení pro dětské oddělení hradišťské nemocnice poprvé. „Staré monitory už dosluhovaly, a tak Korunka nakoupila osm monitorů pro dětské oddělení a čtyři pro novorozeneckou stanici,“ uvedla Lipovská.

Monitory dechu slouží pro kontrolu dýchání dětí. „Každé dítě narozené v Uherskohradišťské nemocnici a hospitalizovaé děti do půl roku mají v postýlce automaticky speciální elektronickou podložku se senzorem, který hlídá jejich dech,“ informovala Lipovská. V případě jakýchkoliv problémů se ozve hlasitý alarm.

„V loňském roce jsme zakoupili televizi na dětskou jednotku intenzivní péče, letos jsme chtěli pomoct dovybavit oddělení novými monitory dechu. Máme v plánu také zpestřit malým pacientům jejich pobyt v nemocnici novými hračkami a stolními hrami,“ sdělila ředitelka Korunky Luhačovice Veronika Záhorská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x