Kostel svatého Vojtěcha v Otrokovicích slaví dvacetileté výročí

OTROKOVICE – Dvacetileté výročí slaví otrokovický kostel svatého Vojtěcha. Na víkendových oslavách potvrdil účast arcibiskup Jan Graubner, sdělil serveru Zlin.cz otrokovický farář Josef Zelinka.

Slavnostní posvěcení nového kostela svatého Vojtěcha se uskutečnilo 1. dubna 1995 a vykonal ho olomoucký arcibiskup Graubner. „Protože toto datum letos vycházelo na Velikonoce, posunuli jsme oslavy na sobotu a neděli v půli měsíce,“ uvedl Zelinka.

Podle něj je v sobotu v 10:00 slavnostní mše, na kterou je zvaný každý. „Odpoledne ve 14:00 bude pro farníky a pamětníky stavby připraveno posezení na Sokolovně, při kterém zahraje cimbálová hudba a bude prostor pro vzpomínky ze stavby kostela,“ sdělil Zelinka.

Veřejnost je zvaná v neděli na vystoupení souboru Žesťová harmonie v 16:00 v kostele. Soubor je nejmladším komorním sdružením zlínských filharmoniků. Koncertu bude v 15:00 předcházet svátostné požehnání. „Věřím, že oslavy dvacátého výročí kostela mohou být jak pro křesťany, tak pro ostatní příležitostí k pěkně prožitému programu,“ dodal Zelinka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x