Ve Vsetíně se vzdělávaly skoro tři stovky zdravotníků z pěti nemocnic

VSETÍN – Téměř tři stovky zdravotníků z pěti nemocnic ve Zlínském kraji zavítaly do Vsetína na odbornou konferenci s názvem Sestra 2015 – vzdělávání, kompetence, praxe. Přednášeli na ní odborníci ze čtyř vysokých škol České republiky a Slovenska, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí Vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

„Konference navázala na aktuální potřeby celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků,“ uvedla ředitelka Vsetínské nemocnice Věra Prousková. Podle ní mají sestry i lékaři povinnost se celoživotně vzdělávat a mají předepsaný určitý počet vzdělávacích akcí, které musí absolvovat. „Našim cílem je nabídnout jim alternativy, aby nemuseli za každou akcí dojíždět. Konference je velkou platformou, aby se jí mohlo zúčastnit hodně zaměstnanců, a to nejen z naší nemocnice,“ sdělila Prousková.

Cílem konference bylo také podpořit komunikaci s okolními zařízeními a vzájemné navázání pracovních vztahů mezi jednotlivci. „Projednávaná témata byla nejen o systému vzdělávání, legislativním rámci kompetencí sester, ale i o praktických problémech, které nelékaře tíží. Patří mezi ně mimořádné události, specifická témata a vztahují se k dokumentování péče až po možnosti vzdělávání v regionu,“ objasnil náměstek pro ošetřovatelskou péči Vsetínské nemocnice Pavel Šupka.

Podle výsledků hodnotícího dotazníku posluchače nejvíce zaujala přednáška Zdeňky Mikšové, přednostky Ústavu ošetřovatelství Univerzity Palackého v Olomouci. Hovořila o ošetřovatelské profesi v kontextu kategorizace zdravotnických pracovníků a kompetenci členů ošetřovatelského týmu v České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x