Uherskohradišťská radnice hledá Dům roku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - I v letošním roce udělí uherskohradišťská radnice čestná oceněná Dům roku nebo Stavba roku. Serveru Zlin.cz to oznámila Libuše Hradilová z městského Odbor architektury, plánování a rozvoje.

Kandidáti mohou svou stavbu přihlásit nejpozději do 30. června. „I v loňském roce byla v Uherském Hradišti dokončena řada investičních akcí. Proto jsme se rozhodli opět ocenit architektonické dílo nebo stavební počin, který nejvíce obohatil naše město. Hledáme stavbu hodnotnou, zajímavou a nepřehlédnutelnou,“ upřesnila Hradilová.

Za posledních 22 let už zdobí bronzová tabulka z dílny akademického sochaře Jiřího Habarty, označující významný architektonický počin jako Dům roku či stavební dílo jako Stavba roku, 26 uherskohradišťských objektů. Loni město udělilo ocenění Dům roku Galerii Zelný trh a ocenění Stavba roku pak za svou obnovu získal kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mařaticích.

Zapojit se může i široká veřejnost. „Rádi od lidí přijmeme podněty a tipy na architektonicky zajímavé stavby. A může jít třeba i o rodinné domy, které by neměly naší pozornosti uniknout,“ uzavřela Hradilová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x