Ve Valašských Kloboukách vrcholí soutěže ke Dni Země

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Už jen do 30. dubna mají obyvatelé Valašských Klobouk možnost zapojit se do soutěží vyhlášených v rámci kampaně Den Země. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Město vyhlásilo soutěže nejen pro děti, žáky, studenty, ale i veřejnost.

Děti z mateřské školy mají společně ve třídě namalovat na formát A1 zvířata žijící v zoo, třídní kolektivy na prvním stupni základní školy pak mají zachytit zvířata žijící ve volné přírodě. Žákům na druhém stupni navrhuje soutěžní zadání natočit krátké reklamní video na podporu třídění odpadů ve Valašských Kloboukách. A děti z dětského domova a žáci základní a praktické školy se mohou zapojit tvorbou zvířátka z odpadových a přírodních materiálů.

Žáci základní umělecké školy mohou navrhnout a vyrobit hrneček jako odměnu pro třídící občany. „Studenti gymnázia a středního odborného učiliště pak mohou navrhnout originální stolní kalendář s informacemi o třídění odpadů ve Valašských Kloboukách. A samozřejmě se nezapomíná ani na širokou veřejnost, pro niž je určena fotografická soutěž s tématem Voda kolem nás,“ přiblížila referentka odboru životního prostředí Martina Poláchová.

Podrobná soutěžní zadání pro jednotlivé kategorie jsou k dispozici na webu města. Příspěvky by měli soutěžící doručit na odbor životního prostředí městského úřadu. Výherce čekají zajímavé odměny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x