Valašské Meziříčí má první Férovou školu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská základní škola Vyhlídka získala jako první ve Valašském Meziříčí titul Férová škola. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Ocenění uděluje Liga lidských práv. Hodnotí, jak školy vytvářejí spravedlivé prostředí pro všechny děti a jakým způsobem se snaží využít potenciálu každého z nich. Certifikát je pro školu určitou známkou prestiže a vodítkem pro rodiče při výběru školy pro dítě.

Valašskomeziříčská škola se do projektu přihlásila před třemi lety. Komisař hodnotil otevřenost školy, individualizaci přístupu k žákům, klima školy, složení tříd i vztah k rodičům. „Jsem moc ráda, že základní škola Vyhlídka patří mezi ty školy, které jsou vnímány jako otevřené každému dítěti, školy zajišťující spravedlivé podmínky pro všechny děti bez ohledu na zdravotní či sociální handicap,“ řekla valašskomeziříčská místostarostka Yvona Wojaczková.

Titulem Férová škola se zatím pyšní pouze čtyři školy ve Zlínském kraji. V České republice obdrželo certifikát celkem 30 škol.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x