Podobu valašskoklobouckého koupaliště budou moci ovlivnit i sami obyvatelé města

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Občané Valašských Klobouk se budou moci ve středu 22. dubna vyjádřit ke studii opravy koupaliště. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Veřejné projednání studie na opravu areálu se uskuteční přímo na valašskoklobouckém koupališti v Partyzánské ulici. Lidé, kteří se jednání zúčastní, mohou svými připomínkami a náměty ovlivnit konečný projekt na opravu koupaliště. Akce začíná v 15.30 hodin a přítomni budou zástupci místní radnice i autor návrhu.

„K rekonstrukci koupaliště nás nutí nejen opotřebení celého areálu, ale hlavně havarijní stav rozvodů a velké průsaky bazénu. V letní sezoně dochází denně k velkým ztrátám vody a ta se musí za nemalé peníze dopouštět z vodovodního řadu. Rekonstrukcí se vyřeší i rozšíření a modernizace koupaliště,“ vysvětlila starostka Eliška Olšáková.

Architektonická studie řeší opravu bazénů s instalací nových herních prvků, rozšíření zázemí pro provoz koupaliště i jeho návštěvníky a ekologický ohřev vody, aby mohla být prodloužena plavecká sezona. Zvětšením areálu směrem ke Smolině vznikne plocha pro hřiště na plážový volejbal a přírodní koupací jezírko.

„Vypracovanou studii jsme projednali na schůzi rady, ve středu 22. dubna ji mohou připomínkovat občané a ve středu 29. dubna bude předložena zastupitelstvu našeho města k vyjádření,“ upřesnila Olšáková s tím, že na základě dohodnutých úprav a změn vypracují odborníci projektovou dokumentaci k dalšímu řízení. „Potom začneme hledat způsob financování celé rekonstrukce,“ doplnila starostka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x