Křest nového trávníku. Prohra s oslabeným Libercem

Kdo viděl odcházející fandy Slovácka po zápase s Libercem, shledal v rozkvetlém Uherském Hradišti v jejich tvářích směs rozčarování i vzteku. Jak že to řekl jeden z nich? "Když máte obranu jak řešeto, pak nemůžete vyhrát." Starší pán měl, bohužel, plnou pravdu.

Při všech třech trefách Liberce, který potřeboval bodovat pro definitivní únik ze sestupových bažinovod, hořela obrana domácích jako čarodějnice za pár dnů.

Už v 10. minutě kopali hosté roh, domácí obrana nechala hlavičkovat Luckassena a míč si do vlastní sítě v tísni srazil Košút.

Hostujícího hlavičkáře nestačil uhlídat Valenta. Ten ale má poslední dobou střeleckou fazónu. Za tři minuty nádherně vypálil z dvaceti metrů a srovnal.

Pak dvakrát zaskakoval za chybující obranu brankář Heča, ve 38. minutě už ovšem třetí nálet libereckých rychlíků neustál ani on. Delarge zblízka 1:2.

Brzy po půli a slovní masáži trenéra Habance vypadal svět na slovácký způsob zase růžově. Došek byl ve 49. minutě po Hlůpikově střele a zákroku Hroša velmi důrazný – 2:2.

Pak šel ven za druhou žlutou hostující Fleišman. Na domácí čekala více než půlhodinová přesilovka. 

Ovšem především rána do vazu, další nerozhodnost v zadních vojích, Frýdek sám před Hečou a výsledek zní 2:3.

Trenér Habanec skřípal zuby: „Hráli jsme holčičí fotbal,“ povídal v emocích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x