Kraj dá hasičům milion na nové pračky a sušiče

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští zastupitelé schválili přidělení milionu korun pro hasiče, ti za peníze pořídí nové speciální pračky a sušiče. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

Hasiči pořídí celkem čtyři průmyslové pračky a sušiče pro zajištění údržby ochranných oděvů příslušníků krajského hasičského záchranného sboru a členů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí.

„O tuto investiční dotaci nás požádal ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Pračkami a sušiči budou vybaveny požární stanice Zlín, Kroměříž, Vsetín a Uherské Hradiště,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

Tímto opatřením uspoří obce náklady za čištění a impregnaci zásahových oděvů členů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí a kvůli čištění svých pracovních oděvů nenajedou tolik kilometrů. Také bude dodržena kontrola nad kvalitou impregnace a ošetření oděvů a nebude docházet k jejich nadměrnému opotřebení.

Na nákupu praček a sušičů se bude jedním milionem korun podílet rovněž Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x