Jiří Král je šéfkuchařem nejvýše položené restaurace v Praze, dlouholetý kapitán národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a lid ho znají také z účinkování v reality show Kuchařská pohotovost. Nově se stane také externím lektorem kuchařů v kuchyni Uherskohradišťské nemocnice.
Jiří Král ještě nikdy neradil při výrobě nemocniční stravy, a tak ho tahle myšlenka nadchla. „Já budu vlastně takový přespolní trenér nemocničních kuchařů, budeme zlepšovat to, co je, vymýšlet něco nového, lépe servírovat, zaměříme se na sezonní věci,“ okomentoval Jiří Král nápad, který vznikl v rámci projektu Uherskohradišťské nemocnice Rok výživy.
Šéfkuchař Jiří Král se zatím byl v kuchyni Uherskohradišťské nemocnice jen podívat, konkrétní změny a nápady včetně vaření přímo v nemocniční kuchyni bude realizovat až na podzim.
Letošní projekt Rok výživy odstartoval několik změn v oblasti nemocničního stravování. Uherskohradišťská nemocnice se například zapojila do projektu f-regiony, který podporuje regionální prvovýrobce a produkty, zavedla výběrovou stravu pro zaměstnance, otevřela nutriční ambulanci. Na podzim chystá také nadstandardní výběrovou stravu (za příplatek) pro pacienty.