Stará sestava. Nechyběli Leška ani Čajánek

A pak že Petrové Čajánek a Leška opouštějí spoluhráče. Kdo přišel na zlínský zimák zapít sezónu (1500 piv zdarma), viděl oba bardy ve žlutých dresech vedle spousty dalších spoluhráčů a trenérů Vlacha s Juríkem.

Jenže podle všeho opravdu naposledy. Oba plní úsměvů a skvělé pohody, ruce si mohli upsat, každou chvíli vyskočili ze sedu do stoje, to když je přišli malí i velcí fandové požádat o společnou fotku.

Velká autogramiáda a možnost „osahat si“ zblízka nejen dvě zlínské hokejové legendy přilákala do prostor zimního stadionu několik stovek hokejechtivých. „Akci jsme nakonec přesunuli kvůli méně vlídnému počasí raději zpřed stadionu dovniř a určitě jsme dobře udělali, bylo to tu v pohodě,“ říkal marketingový manažer Tomáš Melzer.

Zlatavého moku si dopřával i pamětník dvou titulů v roli vedoucího týmu Oldřich Šolc. „Pivo dobré, stejně jako nálada, lidí přišlo dost,“ upíjel pěnu v dobrém rozmaru.

„Máme tu 1500 piv, v sudech je to spočítané, viděl bych to tak na dvě možná tři hodiny, je tu spousta dětí, tak tatínci a maminky mají co dělat,“ smál se u jednoho z výčepních pultů zkušený mistr oboru.

Na akci dorazilo i kompletní vedení, u piva ale nezůstal jednatel klubu Patrik Kamas. „Spěchám za dalšími povinnostmi,“ loučil se v chvatu ale zjevně spokojen se zajímavou formou loučení se sezónou v čase, kdy už jede nová.

Oba Petrové, kteří jsou ikonami zlínského hokeje, se k vlastní budoucnosti vyjadřovali spíše rezervovaně. „Mám pocit, že už jsem všechno hokejové vykonal,“ povídá klukovsky ostříhaný „everyyoung“ Petr Čajánek, který doběhne čtyřicítku o čtvrt roku dříve než Leška.

„Já bych určitě rád zůstal u hokeje, čas to všechno rozřeší,“ nechával si také v dobré náladě otevřená dvířka pro časy budoucí Petr Leška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x