Nejlepší sportovci Vsetína si převzali ocenění

VSETÍN - Představitelé vsetínské radnice rozdali ocenění pro nejlepší sportovce města za loňský rok. Serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici řekl Jiří Žůrek.

Letos ocenila radnice sportovce už popatnácté. Nominace poslalo celkem celkem devět organizací a 25 občanů, kteří na ocenění navrhli 37 sportovců, sportovních kolektivů a sportovních činitelů. „Pouze do kategorie Cena fair play tentokrát nebyl nominován nikdo,“ konstatoval Žůrek.

V kategorii jednotlivců do 18 let bylo nominováno 13 sportovců, z nichž ocenění nakonec obdrželi tři, a to Alžběta Juříčková (Klub biatlonu Vsetín), Patrik Řezníček (TJ Zbrojovka Vsetín – šachy) a Jan Ščotka (VHK Vsetín, nyní HC Pardubice – hokej).

V kategorii dospělých jednotlivců se sešlo 10 nominací, z nichž se ocenění dočkali Barbora Machulková (KONA Cycling Point, nyní Nilsisk Alto Pro Cycling – MTB XC cross country), Michal Plachý (NK Climax Vsetín – nohejbal) a Jaromír Tomaštík (JT Rally Team, rally).

Do kategorie sportovních kolektivů do 18 let byly podány čtyři nominace. Oceněn byl Klub biatlonu Bobrky – dorost.

V kategorii sportovních kolektivů dospělých byly nominovány čtyři týmy. Ocenění si převzal volejbalový klub Austin Vsetín – ženy.

Zásluhu na vynikajících výsledcích vsetínských sportovců mají i jejich trenéři. Proto je každoročně udělováno také ocenění v kategorii Trenér roku. Letos byly na tento titul nominováni čtyři trenéři a cena nakonec skončila v rukou Antonína Šuly, trenéra stolního tenisu T. J. Sokol Vsetín.

Sportovní osobností za rok 2014 se pak stal Dušan Anděl, který je zakladatelem lyžařských oddílů a velký propagátor lyžování a cyklistiky, který na Vsetín jako první přivedl horská kola. „Dušan Anděl je také zakladatelem a pořadatelem cyklistického maratonu Valašská padesátka či Valašského poháru mládeže horských kol. V 90. letech 20. století založil Valašský sportovní klub a přivedl přes něj ke sportování na kolech více než 280 dětí ze Vsetína. Pracoval ve sportovní komisi a v komisi pro cestovní ruch rady města. Organizoval také cyklovýlety pro seniory a další sportovní akce,“ dodal Žůrek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x