Kraj podpoří dopravně bezpečnostní aktivity částkou 50 tisíc korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Celkem 50 tisíc korun poskytne Zlínský kraj na pořádání dopravních soutěží. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí kraje Renata Škrobálková.

Dotace obdrží pobočky Automotoklubu neslyšících ve Zlíně a Valašském Meziříčí a oblastní spolek Českého červeného kříže Zlín. „Podpora činností souvisejících s dopravní výchovou a prevencí úrazovosti může mít v budoucnu významný pozitivní vliv na snížení dopravní nehodovosti a četnosti úmrtí účastníků dopravních nehod, stejně jako na zvýšení obecného povědomí o správném postupu při poskytování první pomoci po nehodách,“ vysvětlil Jaroslav Kučera, radní Zlínského kraje pro oblast dopravy.

Automotoklub neslyšících Zlín bude letos na území Zlínského kraje pořádat dopravní soutěže mladých sluchově postižených cyklistů a akce pro neslyšící řidiče motorových vozidel. Půjde o dopravní soutěž BESIP pro děti, která se uskuteční na dětském dopravním hřišti v Malenovicích dne 30. května a dále o automobilovou orientační soutěž Bezpečné cesty – Zlínská rallye neslyšících a o Zlínskou jízdu zručnosti – obě akce se budou konat 12. září. Všechny tyto soutěže jsou celostátního významu s mezinárodní účastí a mají několikaletou tradici. Kraj podpoří tyto aktivity částkou 15 tisíc korun.

Automotoklub neslyšících Valašské Meziříčí bude pořádat dopravní soutěž pro děti na dětském dopravním hřišti ve Valašském Meziříčí 30. května a také akce Bezpečné cesty o Valašský pohár a Jízda zručnosti o Valašský pohár, které se uskuteční Bystřici pod Hostýnem 27. června. I tato organizace se dočká od kraje podpory ve výši 15 tisíc korun.

Oblastní spolek Českého červeného kříže Zlín se letos bude tradičně podílet na kampani BESIP, jejíž propagaci bude zajišťovat při svých výukových programech zaměřených na poskytování první pomoci a na prevenci úrazovosti dětí a mládeže. Radní odsouhlasili přidělení dotace 20 tisíc korun, sumu ale ještě musí schválit krajské zastupitelstvo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x