Uherský Brod se pustí do opravy nejhorších chodníků ve městě

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodská radnice zahájí letos opravu šesti úseků chodníků, jejichž stav už brání bezpečnému užívání. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Elen Sladká.

Opravované chodníky patří podle nově zpracované analýzy k nejhorším ve městě. „Tyto chodníky jsou v celkové délce téměř jeden kilometr a nacházejí se jak v Uherském Brodě, tak i v místních částech Havřice a v Újezdec. Po opravách budou všechny chodníky bezbariérové,“ poznamenal uherskobrodský místostarosta Jan Hrdý. Rekonstrukce chodníků by díky elektonické aukci měla stát tři miliony korun, tedy oproti původním předpokladům o 900 tisíc korun méně. „Vzhledem k této úspoře se k rekonstrukci v tomto roce připravuje ještě chodník v ulici 9. května, se kterou se původně počítalo až v roce 2016,“ doplnil Hrdý.

Město si nechalo před časem zpracovat novou analýzu, která všechny chodníky na území města zhodnotila z hlediska jejich významnosti a frekventovanosti i z hlediska jejich technického stavu. „Absolutní prioritou je opravit co nejdříve chodníky, které jsou v havarijním stavu, potom budou následovat chodníky s lokálními závadami podle jejich významnosti,“ vysvětlil Hrdý.

Letos se tak oprav dočkají chodníky v ulicích Na Tržišti, Tovární, Brodská, Nivnická, Javořinská a Luhačovská.

Na území Uherského Brodu se nachází celkem 87 kilometrů chodníků z nichž 18 kilometrů spadá do nejvyšší kategorie páteřních chodníků, 12 kilometrů tvoří na ně navazující chodníky zabezpečující přístup k významným veřejným objektům (nádraží, školy, úřady, zdravotnická zařízení) a zbývajících 57 kilometrů jsou méně významné doplňkové chodníky v obytných a výrobních zónách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x