Rožnovská radnice se chce zasadit o rekonstrukci vlakového nádraží

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Vedení rožnovské radnice se nelíbí stav vlakového nádraží a chce jednáním se zástupci Českých drah a Správy železniční dopravní cesty docílit rekonstrukce nástupiště i budovy Českých drah. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Tomáš Gross.

Současný stav okolí vlakového nádraží považuje vedení rožnovské radnice za velmi nevyhovující. „Intenzivně jednáme o tom, aby se rozsáhlé rekonstrukce dočkala nejen nádražní budova, ale i nástupiště. Do Rožnova pod Radhoštěm přijíždí vlakem velké množství občanů města, ale především turistů, pro které je nádraží prvním místem, na kterém poznávají Rožnov. A upřímně, ten pocit není zrovna pozitivní,“ netajil nespokojenost se současným stavem vlakového nádraží starosta Rožnova Radim Holiš.

Představitelé města už jednali s poslancem Parlamentu ČR Petrem Kořenkem i krajským radním pro dopravu Jaroslavem Kučerou. Dopisem také vedení města vyzvalo k řešení situace generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty Pavla Surého, podle jehož vyjádření čeká správa na převod nemovitostí z Českých drah právě na Správu železniční dopravní cesty. „Počet cestujících, strategický význam i špatný stavební stav budovy řadí nádraží v Rožnově mezi ty s vyšší prioritou pro plánování budoucích stavebních prací Správy železniční dopravní cesty,“ uvedl v dopise adresovaném starostovi Radimu Holišovi Pavel Surý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x