Obchodní centrum pod autobusovým nádražím možná nebude

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Odpůrcům plánované výstavby obchodního centra pod autobusovým nádražím ve Valašském Meziříčí svitla naděje. Město totiž nabídlo investorovi náhradní lokalitu, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Renata Votrubová.

Plánovanou rekonstrukcí autobusového nádraží a s tím spojeným záměrem investora vybudovat pod nádražím obchodní centrum, se zabývali valašskomeziříčští radní. Rada města přihlédla k názoru občanů, kteří si výstavbu obchodního centra v Zašovské ulici nepřejí. Nabídla proto investorovi náhradní lokalitu v ulici Palackého. Nyní radnice čeká na vyjádření investora.

Investor chce společně s vlastníkem pozemků rekonstruovat autobusové nádraží a vybudovat obchodní centrum. Nesouhlas se stavbou komerčního objektu v prostoru autobusového nádraží vyslovili na svém posledním jednání také zastupitelé města.

„Nabídli jsme investorovi pozemky mezi sídlištěm Vyhlídka II. a ulicí Palackého. Podle našeho názoru se jedná o území, které je z pohledu možné výstavby obchodního centra velmi zajímavé. Určitě by výstavbu podobného centra uvítali také obyvatelé sousedního sídliště,“ prohlásil starosta města Robert Stržínek s tím, že pozemky v ulici Zašovská a Palackého jsou přibližně stejně velké, mají okolo 11 tisíc metrů čtverečních.

Zda se investorovi bude nový návrh líbit, se zatím neví. „Musíme počkat na reakci protistrany,“ dodal Stržínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x