Některé pěší zóny v Uherském Hradišti bude možné projet na kole

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Cyklisté budou moci některé pěší zóny v Uherském Hradišti legálně projet na kole. Rozhodlo o tom vedení uherskohradišťské radnice, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

Pěších zón je v centru Hradiště hned několik a uherskohradišťská radnice tak musela vyřešit, zda cyklistům průjezd pěší zónou povolí nebo ne. Nakonec cyklisté dostali zelenou, i když ne všude. „Cyklistům zůstanou zatím uzavřeny například ulice Havlíčkova a Prostřední, kde je vysoká frekvence chodců a relativně úzký prostor. Naopak v ulicích J. Stancla, J. Průchy, na Masarykově a Mariánském náměstí se už cyklisté budou moci na kole projet bez obav. Uvidíme až časem, zda se novinka osvědčí,“ konstatoval Pášma.

Bude-li fungovat vzájemná ohleduplnost mezi cyklisty a chodci, není prý vyloučeno, že město zprůjezdní pro cyklisty celou pěší zónu v centrální části. „Uherské Hradiště právem patří mezi vyspělá cyklistická města. Zároveň se ale chlubí svou Městskou památkovou zónou, kde se pěšky pohybují turisté i občané města a my chceme, aby se v žádném případě necítili ohrožováni. Proto se mezi pohybem chodců a cyklistů snažíme najít kompromis. Najít rovnováhu ale není jednoduché, hodně záleží na lidech samotných,“ poznamenal uherskohradišťský starosta Stanislav Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x