Otrokovický in-line pohár startuje už za několik dní

OTROKOVICE - V pořadí devátý ročník tříkolového seriálu závodů na kolečkových bruslích odstartuje letos na městském in-line oválu na Trávníkách v Otrokovicích v sobotu 16. května. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

Soutěž pořádá Speedskating club Otrokovice a akce se mohou zúčastnit různě zdatní bruslaři. Začíná se v květnu, pokračuje v červnu a končí v srpnu.

„Ve snaze přilákat k bruslení další děti, zůstáváme u modelu oddělit registrované in-line bruslaře od těch, kteří s bruslením teprve začínají. Pro tyto začínající bruslaře bude připraven samostatný blok soutěží, včetně vyhlašování nejlepších,“ informoval předseda Speedskating klubu Marcel Nemček.

Závody nejsou určeny jen pro profesionální in-line bruslaře. Závod je rozdělen do několika kategorií, přičemž Fitness kategorie je určena dětem, které vlastní fitness brusle a s bruslením začínají. Speed kategorie je pro všechny, kteří vlastní nízké speedové brusle nebo pro členy klubu, kteří se věnují rychlobruslení. Kategorie Týmová štafeta je připravena pro členy daných oddílů. Rodinná štafeta je naopak určena výhradně pro tým složený z rodiče a dítěte do 11 let věku.

„Přihlášky k závodu se registrují prostřednictvím webových stránek na adrese www.ssco.cz nejpozději do čtvrtka 20 hodin v týdnu před každým závodem. Je nutné se registrovat pro každé kolo zvlášť,“ doplnila Stehlíková.

Záštitu nad akcí převzal otrokovický starosta Jaroslav Budek. „Sportovní vyžití dětí a jeho podpora je podle mého názoru veřejným zájmem, proto oceňuji pořádání obdobných sportovních akcí a vážím si činnosti všech, kteří s dětmi soustavně pracují,“ prohlásil Budek.

První kolo Otrokovického in-line poháru začne 16. května, druhé kolo 6. června a třetí pak 29. srpna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x