Dny města Holešova nabídnou hudební klasiku, hasičské oslavy i ocenění osobností

HOLEŠOV - Tradiční Dny města Holešova zahájí ve středu 13. května předávání grantů z Akce milion a bohatý program potrvá do neděle 17. května. Serveru Zlin.cz to řekl holešovský starosta Rudolf Seifert.

Město si akcí nazvanou Dny města Holešova každoročně připomíná nejen svá výročí a historii, ale také se snaží podpořit společenský život. „Letos se mohou lidé těšit například na koncert Collegium Marianum, folklorní odpoledne, oslavy holešovského hasičského sboru, vyhlášení a ocenění Osobností města a podobně,“ poznamenal Seifert.

Slavnostní předání finanční podpory města zástupcům občanského sektoru v rámci takzvané Akce milion se uskuteční ve středu v 18 hodin na holešovském zámku. V pátek 15. května bude na zámku od 19.30 hodin na programu koncert Collegium Marianum.

Sobota 16. května bude patřit oslavám 40 let od postavení hasičské zbrojnice a 135 let od založení sboru. Na náměstí Dr. E. Beneše budou od devíti hodin požehnána nová hasičská vozidla, následovat bude slavnostní průvod s kolonou současné a historické hasičské techniky a v 10 hodin se mohou lidé těšit na ukázku cvičení TJ Sokol Holešov, mladých hasičů a přehlídku historické i současné hasičské techniky. Odpolední program vypukne ve 14 hodin folklorním odpolednem na zámeckém nádvoří, v 17 hodin se na zámku uskuteční slavnostní vyhlášení a ocenění Osobností města a ve 20 hodin zažije zámecký New Drive Club křest CD country kapely Texas.

V neděli 17. května se v 9.30 hodin uskuteční mše svatá za město Holešov, a to v kostele Nanebevzetí Panny Marie. V 11 hodin budou moci zájemci zajít na koncert Holešovského komorního orchestru do zámecké salla terreny a ve 14 hodin vyvrcholí oslavy organizovanou procházkou po stopách II. světové války v Holešově. Sraz je u farního kostela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x