Vsetín se zařadil mezi trojici nejzelenějších měst v republice

VSETÍN - Vsetín patří mezi tři nejzelenější města v republice, vyplynulo to ze zajímavého průzkumu Českého rozhlasu. Jak serveru Zlin.cz řekl za vsetínskou radnici Jiří Žůrek, výzkum vycházel ze satelitních snímků, které porovnávaly podíl zelených ploch na celkové rozloze všech okresních měst v republice.

Vítězem tohoto neobvyklého srovnání se stalo město Děčín, které se může pyšnit zelení na 63 procentech své rozlohy. Pomyslná druhá příčka patří městu Jeseník s více než 60 procenty zeleně a třetí příčka pak Vsetínu, jehož katastr tvoří podle satelitních snímků zeleň z téměř 60 procent.

„Zeleň v našem městě tvoří nejen okolní lesy, ale i zelené plochy přímo v centru, například v Panské zahradě, nebo i v jednotlivých sídlištích. Ve středu města i sídlištích se v případě potřeby snažíme o citlivou obnovu zeleně. Náhradní výsadba se uskutečňuje vždy ve větším rozsahu, než nám ukládá zákon,“ podotkl k péči o městskou zeleň místostarosta Tomáš Pifka.

Na opačném konci pořadí výzkumu naopak skončila města Litoměřice (3,34 % zeleně), Louny (2,67 %) a Uherské Hradiště (2,25 %).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x