Do Zlína se sjedou knihovníci z celé republiky

ZLÍN - Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně bude od 12. do 13. května hostit celostátní konferenci Elektronické služby knihoven. Serveru Zlin.cz to za knihovnu uvedla Světlana Divilková.

Ve Zlíně se uskuteční konference už potřetí a tentokrát akci připravila krajská knihovna ve spolupráci s Knihovnou Univerzity Tomáše Bati.  „Konference se zabývá nejnovějšími trendy z oblasti elektronických služeb knihoven a je na ni přihlášeno přes 80 účastníků z krajských, městských i univerzitních českých knihoven,“ dodal odborný garant konference Jan Kaňka z Krajské knihovny Fantiška Bartoše ve Zlíně.

Na konferenci vystoupí odborníci z vysokých škol, knihoven i firem, které se zabývají digitálními technologiemi a softwarem pro knihovny. V rámci dvoudenního programu konference zazní například tyto příspěvky: Symbióza světa technologií a knihoven; Rok půjčování e-knih v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích; Uživatelé jsou jako oceán – tak naskočte na surf a chyťte vlnu: informační kanály, které zasáhnou uživatele; Pojďme našim čtenářům vstříc!; Centrální portál knihoven – pilotní projekt a podobně.

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně patří po přestěhování do nových prostor ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU k nejmoderněji vybaveným veřejným knihovnám v České republice. „Zvýšil se počet míst s připojením na internet, roste objem digitálně zpracovaných dat. Díky tomu, že knihovní fond byl opatřen čipy, mohou čtenáři využívat samoobslužné automaty pro půjčování a vracení. Snažíme se reagovat na novinky a změny v oblasti informačních technologií i na požadavky čtenářů,“ dodala ředitelka knihovny Zdeňka Friedlová. Celostátní konference se ve Zlíně může konat právě i díky kvalitnímu vybavení knihovny, kde nechybějí přednáškové sály.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x