Ve středu na fotbal. Ševci musejí s Opavou vyhrát

Ještě čtyři kola. Čtyřikrát devadesát minut s mírným nastavením. Taková porce zápasů čeká na druholigové fotbalisty. Tentokrát se hraje ve středu a zatím třetí Fastav Zlín hostí Opavu. Tým, se kterým mu to poslední dobou moc nejde. Slezský klub hodně dobře zná Otakar Novák.

V současnosti trenér zlínských brankářů a aktivní strážce tří tyčí v krajském přeboru v Provodově má za sebou v Opavě šest odchytaných sezón. Přesunul se tam po úspěšné kariéře ve Zlíně, vrátil se přede dvěma lety.

Jak silný soupeř na ševce ve středu od 18 hodin na zlínské Letné čeká?

Myslím, že soupeř kvalitní, konsolidovaný, zbavený jakýchkoliv starostí, z deváté příčky tabulky. Tedy tým, který nemá rád nakopávané míče, má slušný fotbalový projev a diváci by tak měli vidět pohledný zápas…

…a výhru domácího favorita?

Určitě, my teď nemůžeme zakolísat, ve hře je postup a já v něj pořád věřím.

Jak se v Opavě měnil kádr, poté, co jste odešel?

Nijak dramaticky, spoustu kluků dobře znám, jak říkám, sázejí na konsolidovaný kádr zkušených fotbalistů.

Kdo se postaví zlínským střelcům?

Brankářský post mají hodně silný, Petr Vašek má bohaté zkušenosti mimo jiné z Baníku či Slovácka, prošel ruskými prvoligovými i druholigovými kluby, je opravdu ostřílený a kvalitní.

Jak dopadne vypjatá bitva s Varnsdorfem o postup? Má momentálně tři body navrch.

Věřím svému mužstvu a třeba taky Olomouci. Slyšel jsem, že za nás na hřišti ve Varnsdorfu zabojují. Co by to ale bylo platné, kdybychom si my neuhráli své. A to chce i fandy. Přijďte zítra určitě, budeme vás potřebovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x