Za Městským divadlem Zlín polyfunkční dům asi nebude

ZLÍN – Polyfunkční dům v parčíku za Městským divadlem Zlín nejspíš nebude. Investor nestihne objekt postavit a zkolaudovat do konce letošního roku, jak mu ukládá smlouva s radnicí o výpůjčce pozemků a smlouva o budoucí kupní smlouvě na pozemky zastavěné stavbou po její kolaudaci, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Radnice další termín investorovi nepovolí. „Investor s největší pravděpodobností nedodrží už druhý termín. Nejsme proto připravení mu smlouvu o výpůjče pozemků a smlouvu budoucí kupní prodloužit. V tomto duchu už s ním vedeme jednání,“ uvedl náměstek primátora Patrik Kamas.

Záměr postavit několikapatrový polyfunkční dům za divadlem schválilo v roce 2009 tehdejší vedení města. Investor však nestihl v daném termínu projekt zrealizovat, a proto požádal v roce 2011 o prodloužení smluv do konce letošního roku. „Radní mu vyhověli a rozhodnutí odůvodnili tím, že nechtěli zabrzdit dlouho připravovaný projekt. Ani během následujících let ale stavba nezačala,“ uvedl Dvořák.

Investor požádal magistrát o povolení pokácet stromy v parčíku, aby mohl zahájit zemní práce. „Toto povolení nedostane, protože období vegetačního klidu skončilo a další začíná v říjnu. Tím je jasné, že budovu do konce roku postavit nestihne,“ doplnil náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

Po ukončení jednání s investorem se rada hodlá zabývat dalším využitím parčíku. „Pravděpodobně jej navrhne zrevitalizovat, aby lépe sloužil volnočasovým aktivitám Zlína,“ dodal Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x