Bioodpad se bude ve Zlíně odvážet v šesti dalších lokalitách

ZLÍN - Zlínská radnice rozšířila seznam městských částí, ve kterých bude zajištěn svoz bioodpadu. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Nově je možný sběr bioodpadu v šesti zlínských městských částech, a to na Zlínských Pasekách, Mladcové, Mokré, Vršavě, Nivách a na Čepkově.

Bioodpad zde bude svážen v období od dubna do listopadu ve čtrnáctidenních intervalech. „To znamená, že jeden týden se uskuteční svoz bioodpadu, druhý týden svoz komunálního odpadu. I v případě, že si občané nádobu na bioodpad nevyzvednou, bude jim směsný komunální odpad vyvážen jednou za dva týdnyí, stejně tak jako u domácností, které si nádobu vyzvedly. V zimním období, od 23. listopadu, budou nádoby na komunální odpad vyváženy každý týden,“ upřesnil Dvořák.

Do nádob na bioodpad  mohou občané ukládat bioodpad ze zahrad a z domácností.

Bioodpad se odváží se na nově vybudovanou kompostárnu v areálu skládky Suchý důl, kde bude zpracován na kompost, nebo na stanoviště biofermentoru, kde bude zpracován na palivo k energetickému využití.

Nádoby na bioodpad si budou moci lidé vyzvednout v areálu Technických služeb Zlín v Loukách v pracovní dny od sedmi do 14 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x